„Nimic nu se pierde, totul se transformă” spune o celebră vorbă, și nimic mai adevărat! De ce să arunci la gunoi un obiect, când îl poți „reînvia”? Ce pentru unii devine în timp lipsit de valoare, pentru alții este nou și poate fi extrem de util, astfel că locuitorii din Sfântu Gheorghe care doresc să scape de obiectele de care nu mai au nevoie, și eventual să le înlocuiască cu unele „noi”, o pot face în acest sfârșit de săptămână la cea de a 4-a ediție „Szimpla Bazár”.

Grădina cafenelei Szimpla din Sfântu Gheorghe se transformă duminică, 11 august, într-un veritabil talcioc, unde obiectele demodate prind din nou viață în mâinile unor noi proprietari.

„Organizăm bazar, târg de vechituri, piaţă, talcioc, iarmaroc, numește-l cum vrei. Dacă ești interesat(ă), anunță-ne cât mai repede, căci noi punem la dispoziție masa, dar numărul acestora este limitat. Adu cu tine orice obiecte de care te-ai saturat, care nu mai sunt la modă, care sunt uitate într-un colţ, dar care mai sunt folositoare. Vă așteptăm cu drag!”, au transmis organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Toți cei care dețin obiecte pe care nu le mai folosesc au ocazia să le valorifice sau să le ofere la schimb în cadrul bazarului care va fi deschis duminică, între orele 10:00 și 17:00.

***

Nu este prima acțiune de acest gen organizată de cafeneaua Szimpla Sfântu Gheorghe. În vara anului trecut, grădina localului a găzduit un „Bazar de haine pentru copii”, unde locuitorii orașului erau invitați să aducă haine, jucării și accesorii pe care nu le mai foloseau, sumele strânse urmând să fie adăugate unui fond destinat amenajării unui spațiu de joacă pentru copii.

De asemenea, din luna decembrie a anului trecut, în incinta localului funcționează și singurul magazin „zero waste” din Sfântu Gheorghe, care vine în sprijinul celor care sunt în căutarea cadoului perfect, eco-friendly, și pentru că sunt ecologiști convinși, în urmă cu peste jumătate de an patronii localului au înlocuit cu macaroane paiele din plastic pe care le serveau clienților, iar paharele și farfuriile cu unele comestibile, fabricate din tărâţe de grâu, în încearcarea de a-i convinge și pe clienţi să adopte treptat acest stil de viață.

Articolul precedentLuni e „Noaptea stelelor căzătoare” la Câmpul Benedek
Articolul următorMarţi – 13, Ziua Informării Preventive