Cadre medicale de la Spitalul „Hetényi Géza” din Szolnok (Ungaria) au efectuat săptămâna trecută peste 1.200 de teste de prevenție gratuite pentru aproximativ patru sute de locuitori din comuna Boroşneu Mare, sub semnul cooperării între cele două județe înfrățite, Covasna și Jász-Nagykun-Szolnok (Ungaria).

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, consideră că prevenția este cheia pentru prevenirea bolilor și a menționat că oamenii sunt deschiși și au încredere în medicii și asistenții medicali. „Experiența arată că nu doar persoanele bolnave, dar și cele sănătoase profită de ocazie și își fac mai multe tipuri de teste medicale care uneori nu contribuie doar la prevenția bolilor, ci salvează vieți”, a spus Tamás Sándor.

Vestea consultațiilor gratuite s-a răspândit rapid în zonă, astfel că de această posibilitate au profitat nu doar locuitorii din localitățile Boroșneu Mare, Boroșneu Mic, Țufalău, Leț și Dobolii de Sus, ci și cei ai localităților învecinate. Potrivit viceprimarului comunei Boroșneu Mare, Kanyó Antal, a fost o bună ocazie ca „oamenii să-și cunoască problemele mai mici sau mai mari” și să participe la screening-ul cardiovascular și la consultațiile dermatologice, oftalmologice, neurologice și stomatologice.

Până în prezent, cadrele medicale maghiare, în parteneriat cu Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe și cu medicii de familie din localitățile respective, au efectuat diferite consultații în 15 comune din județul Covasna, în cadrul programului de screening gratuit lansat în 2013 de către administrația publică județeană.

Articolul precedent1.151 de elevi covăsneni au susţinut vineri ultima probă a Evaluării Naţionale
Articolul următorCeremonii militare și demonstrație aviatică de Ziua Drapelului Național