Și în acest an, Ziua Drapelului Naţional va fi marcată în județul Covasna în zilele de 25 și 26 iunie, printr-o serie de ceremonii și activități specifice, dar și un spectacol aviatic prezentat de piloţi şi paraşutişti din cadrul Aeroclubului României – filiala Brașov.

Marți, 25 iunie, începând cu ora 19:00, la Monumentul Ostașului Român din municipiul Sfântu Gheorghe, se va desfășura ceremonia de coborâre de pe catarg a Drapelului Național. Ceremonia va cuprinde coborârea, desprinderea de pe catarg și preluarea drapelului de către garda purtătoare a drapelului și deplasarea acesteia către sediul Unităţii Militare Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe.

La ora 20:00, noul drapel care urmează să fie înălțat pe catarg va fi amplasat în capela Unității Militare.

Activitățile vor continua miercuri, 26 iunie, de la ora 09:00, la capela Unităţii Militare, unde va avea loc oficierea slujbei de sfințire a drapelului, iar de la ora 12:30, la Monumentul Ostașului Român din municipiul Sfântu Gheorghe, se va desfășura ceremonia publică de înălțare pe catarg a Drapelului României, ceremonie care va cuprinde întâmpinarea subprefectului judeţului Covasna, însoţit de comandantul garnizoanei; prezentarea onorului militar de către garda de onoare; trecerea în revistă a gărzii de onoare şi salutul drapelelor de luptă și rostirea alocuţiunilor referitoare la sărbătorirea Zilei Drapelului Naţional.

După defilarea gărzii de onoare, cu prezentarea onorului la drapelul înălțat pe catarg, de la ora 13:30 se va pleca în marș cu drapelul național al României pe traseul: Monumentul Ostaşului Român – Str. Lt. Păiş David – Str. 1 Decembrie 1918 – Str. Armata Română – sediul Unităţii Militare 01048 Sfântu Gheorghe.

Tot în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Drapelului Național va avea loc și premierea elevilor din județul Covasna care au obținut rezultate deosebite pe parcursul anului școlar, dar momente artistice, cum ar fi spectacolul aviatic al piloţilor şi paraşutiştilor Aeroclubului României – Braşov; un recital de poezii și interpretarea unor cântece patriotice de către corul bărbătesc „Voievozii munţilor” din Vâlcele.

Articolul precedentSute de oameni s-au prezentat la screening-ul medical gratuit din Boroșneu Mare
Articolul următorPompierii voluntari din Leț, locul I la Concursul profesional al serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență