Consiliul Local Târgu Secuiesc a semnat la începutul lunii septembrie contractul pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, investiție care se cifrează la peste 10.678.000 lei.

Pe lângă renovara clădirii existente, contractul prevede construirea și dotarea unei noi aripi în care vor funcționa câteva cabinete medicale de specialitate suplimentare.

„În prezent clădirea adăpostește cabinete de specialitate în regim ambulatoriu: Cardiologie, Psihiatrie și Ortopedie cu sală de ghipsări la parter; Psihologie, Dermatologie, ORL, Medicină internă și un cabinet Stomatologic (medic stomatolog extern) la etaj. Serviciul ambulator ce face obiectul studiului se consideră de capacitate medie, deservind o populație de 20.500 locuitori din municipiu, acoperind serviciile ambulatorii pentru o populație din teritoriu de maxim 60.000 locuitori. Numărul de consultații zilnice care pot fi realizate este de 400-450 consultații/zi în funcție de program”, se arată pe site-ul Primăriei Târgu Secuiesc.

Proiectul prevede reabilitarea actualei clădiri a Policlinicii, prin dotarea cu sistem de ventilare mecanică în sistem centralizat la nivelul holurilor; reconfigurarea zonei de acces și a grupurilor sanitare, amenajarea unei uși de acces secundare pentru evacuare în caz de incendiu, prevăzută cu rampă de acces pentru persoanele cu disabilități; realizarea traversării între cele două clădiri; dotarea cu mobilier și echipamente medicale aferente cabinetelor și spațiilor de tratament; reamenajararea spațiilor exterioare; amenajarea căii de acces dinspre strada Gării, cu alee pietonală, circulație auto și locuri de parcare.

De asemenea, aripa nouă va dispune, printre altele, de cabinete medicale pentru consultații de specialitate pentru secțiile Pediatrie, Planificare familială, Obsterică-ginecologie, Neurologie, Chirurgie, Urologie, Diabetologie și boli de nutriție, Oftalmologie, Gastro-enteorologie, Fizioterapie și Recuperare medicală; camere de tratament pentru  6-8 cabinete, în funcție de necesități; ascensor pentru pacienții cu dizabilități locomotorii; scară interioară de legătură între nivele și pentru evacuare în caz de incendiu; grup sanitar pentru pacienți (pe sexe, la fiecare nivel) și boxă pentru curățenie; dar și birouri administrative, vestiare și grupuri sanitare pentru personalul spitalului, centrală termică și centrală de ventilație.

Durata estimată de realizare a investiției, conform contractului, este de 24 luni, iar contribuția proprie a instituției este de 2% din valoarea totală a contractului, respectiv 224.129,09 lei.

Articolul precedentCNMV Sfântu Gheorghe participă din nou la Euroscola
Articolul următor5 localități dar și o stradă din Sfântu Gheorghe fără apă marți