Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu le urează succes tuturor elevilor în noul an şcolar, iar cadrelor didactice le transmite că prin proiectele noilor legi în domeniu vor redobândi „locul pe care îl merită în societate”. Aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari încep, luni, cursurile noului an şcolar 2022-2023 în peste 17.800 de unităţi de învăţământ.

„Întoarcerea la școală după vacanța de vară este un moment de emoție pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar și pentru părinții și bunicii acestora. Mâine, toți părinții și bunicii care vor dori să fie alături de copii și să-i însoțească la grădiniță sau la școală o vor putea face!
 
Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce și noi provocări educaționale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin școală veți fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi și vă asigurăm că vă vom susține mereu și vom căuta cele mai bune soluții pentru a vă ajuta! Succes în noul an școlar!
Stimați profesori, educatori și învățători, sunteți cei care pot face școala mai bună! Vom lucra împreună pentru binele generației de mâine. Apreciez eforturile făcute și vă felicit pentru că, zilnic, sunteți și continuați să fiți un model și o sursă de inspirație pentru copii și pentru noi toți. Ne-am asumat o responsabilitate uriașă, aceea de a forma tinerii și știu că împreună vom reuși. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile și competențele acumulate pe parcursul anilor de școală vor conta cu adevărat. Să nu uitați că influența profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor! Vă mulțumesc pentru devotamentul dumneavoastră!
Dragi părinți și bunici, fiți alături de profesorii care vă îndrumă copiii pe întreg traseul educațional! Fiți vocea care transmite încrederea și optimismul de care copiii și nepoții dumneavoastră au nevoie!
Continuați să credeți în școala românească și vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor.
 
Schimbăm pentru ca școala să devină un mediu prietenos pentru toți! Facem eforturi ca în toate școlile și grădinițele să existe condiții bune pentru învățare, pentru ca fiecare copil al acestei țări să aibă acces la o educație de calitate.
În același timp, vă asigur că suntem responsabili și determinați să luăm cele mai bune măsuri pentru ca școala cu prezență fizică să se desfășoare în siguranță”, afirmă Cîmpeanu, într-un mesaj postat pe Facebbook.
 
Ministrul Educației va fi prezent, luni, la Colegiul Național „Sf. Sava” – începând cu ora 8:30, la Colegiul Național „Grigore Moisil” – începând cu ora 10:00 și la Școala Gimnazială Specială nr. 7 – începând cu ora 12:00.
 
 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentHoroscop 5 septembrie 2022: Iată ce vă rezervă astrele pentru ziua de luni
Articolul următorPeste 3 milioane de copii, la școală, de astăzi – Schimbări RADICALE în învățământ. Structura anului școlar 2022-2023