Cum văd românii alegerile europarlamentare 2024 imediat după anunțul comasării a două scrutinuri de vot. Un sondaj de opinie național din luna martie 2024 cuprinde două scenarii: liste comune PNL-PSD la europarlametare și liste separate.

Conform rezultatelor sondajului Sociopol din noul peisaj politic, în scenariul în care PNL și PSD merg împreună pe liste comune, alianța atrage cel mai mare suport, cu 42% din procente. În urma lor, AUR se situează pe locul doi, cu 28% din voturi, în timp ce alianța USR, PMP și FD ocupă locul trei, cu 15% din preferințele alegătorilor.

Cu toate acestea, în scenariul în care PNL și PSD merg separat, din rezultatele sondajului reiese că PSD ar obține 31% din voturi, urmat de AUR cu 24%, PNL cu 17%, și alianța USR, PMP și FD cu 13%.

Cercetarea sociologică a fost făcută pe 1.003 persoane, în perioada 28 februarie – 2 martie 2024. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%

Imagine

Imagine

 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentFără mașini de lux scutite de impozit. Senatul a votat legea care limitează capacitatea cilindrică a mașinilor pentru care nu se plătește taxă
Articolul următorAtenție, șoferi! Ceață densă pe mai multe drumuri din țară