Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi și inundaţii pentru 21 judeţe din țară, printre care şi Covasna, fenomenele vizate fiind scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Covasna, ing. Ioan Ilaș ne-a precizat că până la ora actuală nu au fost înregistrate probleme, cotele de atenție pe râurile și pâraiele importante din județ nefiind depășite, însă autoritățile locale supraveghează toate cursurile de apă, printre care și Râul Negru al cărui nivel a fost în creștere în ultimele zile.

„Deocamdată nu sunt probleme, până la ora actuală situația este bună. Râurile sunt umflate dar probleme nu au fost, nu a ieșit niciunul din matcă”, ne-a precizat directorul SGA Covasna, ing. Ioan Ilaș.

Meteorologii avertizează că până joi la ora 10:00 instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile, se vor semnala averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină, iar până marți la ora 06:00 mai multe județe, printre care și Covasna, se află sub Cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate admosferică.

Articolul precedentUn nou cod portocaliu de ploi torenţiale în 21 judeţe, inclusiv Covasna
Articolul următorPolițiștii covăsneni, alături de copii de 1 iunie