Municipiul Sfântu Gheorghe ar putea avea în viitor un muzeu dedicat perioadei comunismului, acesta urmând să fie amenajat în locul actualei Case de Cultură a Sindicatelor, închisă de Municipalitate în 2013, după ce a acumulat datorii către bugetul local, sumă care în prezent se ridică la peste două milioane de lei.

Primarul Antal Arpad a declarat luni că autoritățile locale vor face în continuare demersuri pentru a trecere clădirea, aflată în stare avansată de degradare, în proprietatea oraşului.

„Dorim să preluăm tot ce este în municipiul Sfântu Gheorghe al statului sau al altor entităţi care nu îşi fac treaba şi nu se comportă ca buni gospodari cu bunul pe care îl au. Este şi cazul Casei de Cultură a Sindicatelor. Dorim în continuare să preluăm clădirea respectivă. Dacă între timp reuşim să obţinem dreptul de proprietate al acelei clădiri, vom găsi, împreună cu reprezentanţii comunităţii, soluţii şi un scop pentru clădirea respectivă, dar cu siguranţă în momentul în care va fi a Primăriei nu va mai arăta aşa cum arată acum (…) Am putea să transformăm acea clădire într-un muzeu al comunismului, ca să nu uite copiii şi nepoţii noştri ce a însemnat comunismul, pentru că e foarte important acest lucru. Să ştie ce a însemnat pentru noi, cum au fost zdrobite visele noastre, cum a fost zdrobită soarta noastră, cum a fost luat tot de la părinţii şi bunicii noştri în perioada comunistă şi, totuşi, am rămas, am visat în continuare şi astăzi suntem în situaţia în care să putem să dăm o revanşă acelui sistem”, a spus primarul.

În ultimii ani autoritățile locale au făcut nenumărate demersuri pentru a trece fosta Casă de Cultură a Sindicatelor în proprietatea Primăriei, în vederea reabilitării și reintroducerii în circuitul public, fără succes însă.

Foto: wikimapia.org

Articolul precedentTrupa Osonó duce mesajul tinerilor defavorizaţi la Târgu Mureș
Articolul următorPeste 130 de persoane angajate luna trecută prin intermediul AJOFM  Covasna