Spectacolul de Crăciun pe care 70 de copii din cartierul Őrkő îl pregăteau pentru data de 6 decembrie, și pentru care în ultimele săptămâni directoarea Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe, Anna Maria Popa a strâns donații, a fost anulat din cauza focarului de râie.

Aceasta a scris într-o postare pe Facebook că pachetele cadou, care conțin jocuri Lego, sucuri, gume de mestecat, acadele, carioci, creioane cerate, plastilina, caiete, căciuli, moși de ciocolată, globuri pentru pomul de Crăciun, periuțe de dinți și apă de gură, le vor fi distribuite celor mici de către un reprezentant al comunității.

„Dragi prieteni, vă mulțumesc din suflet pentru toate donațiile trimise pentru copiii din Őrkő! Moș Crăciun va veni foarte încărcat anul acesta. Din păcate, din cauza unei epidemii de râie, serbarea din 6 decembrie a fost anulată iar accesul meu la copii momentan este limitat. Cadourile vor ajunge la ei și vor fi împărțite de un reprezentant al lor. Promit să postez poze, momentan atâta pot (…) Nu e ușor să faci pe Moș Crăciun dar e mega satisfăcător! Vă mulțumesc că mi-ați fost alături! (…) Cadoul conține: joc lego, suc, guma, acadea, carioci, creioane cerate, plastilina, caiet, căciulă, moș de ciocolata, creion, glob de brad, periuță de dinți și apă de gură. Și pentru că ne pasă și de mediu, punguțele sunt biodegradabile”, a scris Anna Popa.

Săptămâna trecută, cel puțin 30 de persoane au fost diagnosticate cu scabie în cartierul Őrkő din Sfântu Gheorghe, iar autoritățile locale au luat primele măsuri pentru ca parazitul să nu se răspândească și mai mult.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Covasna, Agoston Laszlo a precizat că o echipă formată din medici specialiști și asistenți sociali s-a deplasat în zonă pentru a le face controale medicale atât bolnavilor, cât și celor care au intrat în contact aceștia, iar Municipalitatea a cumpărat medicația necesară și a distribuit-o în mod gratuit comunității.

Potrivit acestuia, este foarte posibil ca numărul cazurilor să fie mai mare, întrucât parazitul se transmite foarte ușor de la o persoană la alta.

Anul trecut, autoritățile sanitare județene au confirmat 64 de cazuri de râie, iar în 2017 au fost înregistrate 59 de cazuri. Cele mai multe din ultimii ani au fost înregistrate, potrivit șefului DSP Covasna, în 2016 când medicii de familie au raportat 126 de cazuri.

Articolul precedentVictorie clară pentru Sepsi OSK în meciul cu Universitatea Craiova
Articolul următorCercetătorii fac teste pentru a descoperi vaccinul antigripal cu efect pe viață