În curând vaccinul antigripal ar putea deveni „definitiv”. Cercetătorii americani lucrează la un ser pe care să îl facem o dată și să fim protejați o viață întreagă.

Deocamdată, vaccinul este în stadiul de testare, dar specialiștii au găsit o nouă modalitate de a-l perfecționa fără a mai creşte virusul în ouă, aşa cum se proceda până acum.

În urmă cu două luni, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv în care nota faptul că modul în care se prepară vaccinul antigripal are numeroase lacune, și le-a cerut autorităţilor să găsească rapid o soluţie pentru a-l perfecţiona.

De obicei, ingredientele sunt cultivate în interiorul ouălor de găină, dar în unele cazuri virusul se modifică în mediul lichid şi ajunge să nu mai aibă proprietăţile necesare.

Niciun caz de gripă confirmat în ultimele luni în județul Covasna

La nivelul județului Covasna, Numărul virozelor respiratorii a crescut cu 2%, potrivit datelor Direcției Județene de Sănătate Publică, care arată că în ultimele zile au fost înregistrate 2.077 de cazuri de îmbolnăviri, faţă de 2.039 raportate săptămâna precedentă.

În ceea ce priveşte gripa, medicii nu au confirmat în ultima perioadă niciun caz, iar numărul pacienților care s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie pentru imunizare gratuită a ajuns la 2.300.

Numărul virozelor respiratorii este însă în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când erau înregistrate 2.203 cazuri.

Ultima tranșă de vaccin antigripal promisă de Ministerul Sănătății a ajuns în cabinetele medicilor de familie din județ în urmă cu două săptămâni.

Articolul precedentSerbarea de iarnă a copiilor din Őrkő, anulată din cauza râiei. Cadourile de Moș Crăciun vor ajunge totuși la ei
Articolul următorTârgul de Crăciun din Cluj Napoca, în topul celor mai frumoase târguri din Europa