Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va juca a cincea finală consecutivă în Liga Naţională de Baschet Feminin după ce a trecut cu 3-0 de ICIM Arad în penultimul act. Alb-verzile s-au impus cu 83-46 în deplasare în meciul care a închis seria.

Deşi au fost diferenţe importante de scor, antrenorul campioanei, Zoran Mikes, spune că nu au fost jocuri uşoare împotriva echipei arădene. Acesta este mulţumit de prestaţiile ofensive ale echipei din play-off şi crede că defensiva a fost ok în duelul din semifinale, scrie totalbaschet.ro.

„Poate doar scorul arată că a fost uşor, dar am jucat de 9 ori cu Aradul în acest sezon şi nu pot să spun că vreun joc a fost uşor. Cred că am jucat serios astăzi. Ştiam care e misiunea noastră, am venit aici să câştigăm”, a declarat Zoran Mikes la finalul partidei de la Arad.

Alb-verzile aveau 6 victorii în acest sezon în faţa galben-albastrelor şi au obţinut alte 3 succese în semifinală. Tehnicianul care le-a dus pe covăsnence spre cele trei titluri la rând spune că nu a avut neapărat ca obiectiv să încheie seria în minimum de meciuri.

„Este important să câştigi 3 meciuri, dar nu poţi să socoteşti în play-off, aici toată lumea vrea să dea maximum, tot ce are mai bun. Desigur că te ajută dacă poţi să câştigi fără să pierzi un meci. Nu a fost obiectivul să câştigăm 3 meciuri fără înfrângere, ci să câştigăm 3 şi mă bucur că am putut să o facem jucând 3 meciuri”, a adăugat Zoran Mikes.

În finală, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe o va întâlni din nou pe CSM Satu Mare. Cele două echipe îşi vor disputa ambele trofee interne din acest sezon, la fel ca în precedentul. Alb-verzile au câştigat la finalul lunii martie cupa pe propriul teren, iar în stagiunea trecută au reuşit eventul.

Finala campionatului se joacă tot în sistemul 3 din 5 partide. Primele două jocuri vor fi pe terenul deţinătoarei titlului, în 10 şi 12 mai.

Articolul precedentCopac căzut pe rețeaua electrică la Ilieni
Articolul următorOrașul copiilor la Zilele Sfântu Gheorghe