În weekendul de festival, micuții vor avea un oraș doar pentru copii, unde vor avea ocazia să se relaxeze și să participe la programe de divertisment care să îi familiarizeze cu tradițiile istorice.

Ordinul Arany Griff și Organizaţia Caritas Alba Iulia vor pregăti programe speciale pentru weekendul 3-5 mai în zona Parcului Central, lângă Biserica Catolică. De asemenea, va fi organizată o tabără de război, care îi va duce pe cei mici înapoi într-un trecut medieval, când grupuri de negustori au mers pe calea regelui. Povestea ilustrează epoca Huniazilor şi lupta împotriva turcilor.

Scopul călătoriei în timp este de a învăța copiii și tinerii să se joace cu ajutorul instrumentelor vechi. Cei mici fac cunoştinţă cu costumele militare, costumele femeilor războinicilor maghiari, secuilor și saxonilor din Transilvania, își iau armura, intră în posesia armelor și află informații importante despre ele, extindând cunoștințele lor istorice.

Orașul copiilor va fi amplasat în rondul de copaci de lângă Biserica Catolică în zilele de vineri între orele 15:00 – 18:00, sâmbătă și duminică între orele 11:00 și 17:00.

Articolul precedentSepsi-SIC s-a calificat în a cincea finală consecutivă de campionat
Articolul următorParcul de distracţii de la Arena Sepsi nu va mai avea loc