Se pregătesc primele carduri de ajutor pentru plata facturilor la energie! La Fabrica de Timbre a fost tipărită prima tranșă de vouchere, iar în paralel a început și trainingul poștașilor. Marcel Boloș – ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicat, la Realitatea PLUS, că plata va putea fi făcută și online.

„Sunt 5 categorii de beneficiari: Pensionarii cu pensii sub 2000 lei, pensionarii cu pensie de invaliditate, tot sub 2000 lei, persoanele cu dizabilități, beneficiarii de alocație de sprijin pentru întreținerea familiei și cei cu ajutor social.

Poștașul aduce cardul la locuința beneficiarului, se poate achita prin poștaș sau online dacă va fi aprobat în ședința de săptămâna viitoare, de acasă vor putea fi încărcate documentele, apoi poșta face verificări și după trei zile trimite pe adresa de mail dovada că plata va fi efectuată. Este în dezbatere publică proiectul”, a spus Marcel Boloș, joi seara, la Realitatea PLUS.

Primele carduri pentru energie au fost tipărite la fabrica de timbre din Capitală. De acolo, ele vor fi distribuite în toată țara de Poșta Română. 

Potrivit autorităților, ajutoarele vor ajunge în mâinile românilor până pe 15 februarie iar începând cu data de 20 februarie se pot face și primele plăți. Cardurile ar trebui să ajungă la circa 2,8 milioane de gospodării.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorReforma PENSIILOR SPECIALE | Marcel Boloș: „Este un jalon de care depinde continuarea implementării PNRR”