România va cheltui dublu pe plata pensiilor speciale în următorii ani, avertizează unul dintre directorii BNR – Eugen Rădulescu. Marcel Boloș – ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a explicat, joi seara, la Realitatea PLUS, că reforma pensiilor speciale este în curs.

Întrebat când se va realiza reforma pensiilor speciale, Marceș Boloș a spus: „Proiectul privind pensiile speciale este în procedură parlamentară pentru a fi aprobat. Și, de asemenea, suntem în dialog activ cu Comisia Europeană să lămurim acest aspect pe care îl monitorizează Comisia Europeană. Există acest interes din partea Comisiei să vadă pașii pe care îi urmăm”.

Referitor la un eventual risc să pierdem bani europeni, ministrul a declarat: „Este un jalon de care depinde continuarea implementării PNRR. Dacă nu ajungem să validăm acest jalon riscăm inclusiv suspendarea. Sper să nu ajungem acolo pentru că Guvernul a dat dovadă de mobilizare și a găsit soluții ca astfel de blocaje care apar, mai ales în implementarea PNRR, să poată fi depășite cu bine”.

Articolul precedentSe pregătesc primele carduri de ajutor pentru plata facturilor la energie! Anunțul lui Marcel Boloș
Articolul următorAlexandra Păcuraru, apel fără precedent la conștiința națională: Renașterea se face în primul rând cu dragoste și respect pentru țară!