Au început înscrierile pentru concursul de admitere la unitățile de învățământ ale MApN și ale Academiei Naționale de Informații, candidații având la dispoziție o săptămână pentru a-și depune dosarele.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul IPJ Covasna, în anul universitar 2020/2021, sunt disponibile 198 de locuri, majoritatea pentru studii superioare (ofițeri).

Astfel, pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior ale M.Ap.N și S.R.I. sunt disponibile 136 de locuri, dintre care:

– 8 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – Facultatea de Comandă şi Stat Major, specialitatea Logistică / Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică;

– 12 la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, dintre care 4 la Facultatea de Management Militar; și 8 la Facultatea de Științe Economice și Administrative;

– 48 de locuri Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”  București dintre care 13 la Facultatea de Comunicații și Sisteme Electronice pentru Apărare și Securitate / Inginerie electronică, telecomunicaţii și tehnologii informaționale; 7 la Facultatea de Sisteme Informatice și Securitate Cibernetică; 20 de locuri la Facultatea de Sisteme Integrate de Armament, Geniu și Mecatronică; și 8 la Facultatea de Aeronave și Autovehicule Militare;

– 2 locuri la Institutul Medico-Militar / Medicină generală – București;

– 10 locuri la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, dintre care 9 la Facultatea de Management Aeronautic; și un loc la Facultatea de Sisteme de Securitate Aeriană;

– 21 de locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța – Facultatea de Inginerie Marină

– 35 de locuri lal Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, dintre care 23 la Facultatea de Informaţii, respectiv 12 la Facultatea de Studii de Intelligence.

Totodată, pentru anul şcolar 2020-2021 sunt disponibile 62 de locuri în învățământul postliceal (maiştri militari), dintre care: 19 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Pitești; 9 locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu; 16 locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri ai Forțelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc; respectiv 18 locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” – Constanța.

Candidații se pot înscrie până în data de 16 iunie, în zilele lucrătoare, între orele 09:00-14:00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Județean Covasna din Sfântu Gheorghe, str. Korosi Csoma Sandor, nr. 16.

Cererile se pot descărca de pe site-ul: http://cv.politiaromana.ro, secțiunea Carieră / Admitere, iar candidații trebuie să le completeze cu majuscule, și să le depună la Serviciul Resurse Umane al IPJ Covasna, alături de declarația de acceptare a condițiilor, iar termenul limită pentru completarea dosarelor de recrutare cu fișă medicală și aviz psihologic este 22 iunie 2020.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul IPJ Covasna, locurile sunt comune (femei şi bărbaţi), iar recrutarea candidaţilor se realizează în raport cu locul de domiciliu/reședinţă înscris în cartea de identitate.

Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (îndeplinirea condiției se constată de structurile de specialitate ale M.A.I, printr-o examinare medicală și evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu); să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; respectiv să aibă până în 27 ani împliniți în anul 2020 și să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat sau să prezinte adeverință care atestă că au susținut/ vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2020.

De asemenea, candidaților li se mai cere, printre altele, să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist, dar și cazier curat, fără antecedente penale, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală sau judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu  aibă tatuaje sau elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

Persoanele care au fost declarate “apt” psihologic şi medical în urma evaluărilor și examinărilor efectuate la unităţile de recrutare se înscriu la sediul instituţiilor de învăţământ pentru care au optat, potrivit calendarului și graficului de admitere stabilit de fiecare dintre acestea, prezentând documentele solicitate de organizatori şi participând la probele de concurs.

Candidaţii M.A.I la instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N. și ale Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” susţin probele eliminatorii la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, în perioada 07 – 15 iulie 2020.

Reprezentanții IPJ Covasna atrag atenția că pentru probele eliminatorii de concurs (contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice) nu se admit contestații, rezultatele consemnate de subcomisiile de specialitate fiind definitive.

”În derularea activităților de recrutare, înscriere și selecție a candidaților se vor respecta prevederile legale privind prevenirea și combaterea infectării cu virusul COVID 19 (portul măștii și distanțarea socială)”, se mai arată pe site-ul IPJ Covasna.

Cei interesați pot afla mai informații despre condiţiile de admitere, criteriile specifice de recrutare și documentele necesare înscrierii accesând site-ul oficial al IPJ Covasna http://cv.politiaromana.ro la secțiunea Carieră – Admitere, în vreme ce tematica, bibliografia și graficul desfăşurării concursului vor fi publicate pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ.

Articolul precedentAmenzi de peste 557.000 lei aplicate de Garda de Mediu Covasna de la începutul anului
Articolul următorPregătirea elevilor din clasele terminale decurge fără probleme în județul Covasna