Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat joi, în contextul votului din Parlament privind dublarea alocațiilor pentru copii, că deficitul bugetar nu va creşte şi că nu vor fi majorate taxe. Acesta spune că trebuie să se găsească resurse în buget pentru această creştere de cheltuieli.

„Deficitul bugetar nu va creşte, nu voi creşte taxe. Trebuie să facem loc creşterilor de cheltuieli în bugetul actual. O să vedem de unde putem susţine alocaţiile. Să vedem dacă vor deveni lege”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri dublarea alocaţiilor este „o completă lipsă de responsabilitate”, şi nu poate fi făcută decât cu provocarea inflației sau grevarea bugetului.

“Impactul este de 6 miliarde – diminuarea cheltuielilor am dus-o peste o limită peste care foarte greu se poate trece. Oamenii ăștia nu înțeleg în ce situație ne găsim. Și eu îmi doresc creșterea alocațiilor, dar nu poți după ce ai dublat alocațiile, după o perioadă în care n-ai crescut deloc, decât în 2015 care și aia a fost votată la propunerea opoziției, nu poți după un an să vii să mai dublezi. Această creștere va exista dar degeaba generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare. Generezi inflație și aduci Guvernul în situația în care nu mai poate face plăți”, a declarat premierul Orban.

Dublarea alocaţiilor a fost votată în Parlamentul României miercuri.

Inițiativa legislativă prevede alocaţii de până la 300 lei pentru copiii între 2 și 18 ani, respectiv de până la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea va ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Articolul precedent„Ploaie de amenzi” pentru comerț ilicit cu porci vii și nereguli în domeniul siguranței alimentelor, în județul Covasna
Articolul următorSpectacol festiv la Covasna. Joi se aprind luminile de Crăciun