La nici 10 zile de la intensificarea controalelor privind comerțul ilicit al porcinelor vii, cărnii de porc, și a celor din domeniul siguranței alimentelor, Direcția Sanitar-Veterinară și pen tru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna a aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de peste 93.000 lei.

Împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, inspectorii DSVSA au făcut o serie de controale în trafic, cu scopul prevenirii introducerii și extinderii pestei porcine africane în județ.

Astfel, din cele aproape 150 vehicule de transport verificate, la 11 au fost constatate nereguli majore precum transportul neautorizat/neînregistrat sanitar veterinar, transport de animale cu vehicule neigienizate și nedezinfectate, neconcordanță între acte și transportul propriu-zis, sau lipsa documentelor complete.

În urma neconformităților constatate, au fost aplicate 11 amenzi contravenționale în valoare totală de 21.800 lei. De asemenea, oamenii legii au împiedicat introducerea în județul Covasna a aproape 600 porcine provenite dintr-un județ cu situație epidemiologică neclară în privința pestei porcine africane.

În domeniul siguranței alimentelor, autoritățile sanitare covăsnene au confiscate peste 40 kg produse alimentare și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 71.200 lei.

„Au fost constatate transporturi neautorizate/neînregistrate, transporturi de alimente la care în urma controlului s-a constatat faptul că produsele transportate nu erau în concordanță cu documentele prezentate, transport de produse alimentare în condiții igienice și de temperatură necorespunzătoare, transportul produselor congelate cu ambalajul rupt care a dus la infectarea produsului, depozitarea și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea incorectă a produselor expuse la vânzare, fraudarea prin care ”telemeaua proaspătă de oaie” era substituită cu telemea obținută din lapte de vacă, etc”, a transmis directorul DSVSA Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor.

Potrivit acestuia, acțiunile de control se vor continua și în perioada următoare, inclusiv în zilele de weekend și de sărbători legale.

Articolul precedentO stradă din Târgu Secuiesc, fără apă din cauza unor reparații
Articolul următorSe dublează alocaţiile copiior. Ministerul Finanţelor dă asigurări că nu vor fi majorări de taxe