Autoritățile covăsnene au înaintat o scrisoare către prim-ministrul Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care solicită sprijinul guvernului pentru construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor, și primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, subliniază în scrisoare că Aeroportul de la Ghimbav este o investiție structurală care urmează să deservească intereselor economice pentru întreaga regiune.

„Acesta este un proiect care aduce beneficii întregii regiuni, în plus, se bucură de reacții pozitive și din partea comunității. Faptul că un aeroport aduce dezvoltare economică pe o rază de 60 kilometri se poate demonstra prin cifre, deci, și județul Covasna este interesat direct de construirea acestuia. Noi trebuie să ne pregătim aici, în județul Covasna, pentru dezvoltarea asigurată de aeroport. În același timp, considerăm că este important să ne alăturăm județului Brașov și să sprijinim construirea aeroportului, colegii noștri nu se lasă înfrânți, în ciuda faptului că autoritățile centrale prin toate mijloacele încearcă să împiedice realizarea acestei investiții”– a subliniat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

„Poziția geografică a aeroportului este oricum benefică pentru municipiul Sfântu Gheorghe, lucru pe care-l putem valorifica atât din punct de vedere economic, cât și turistic. Aeroportul de la Brașov este un proiect regional care este și un semnal puternic că liderii autorităților locale și județene au realizat că nu se pot baza întotdeauna pe sprijinul Bucureștiului. Construcția a început la Ghimbav, procesul de autorizare este în desfășurare, realizarea aeroportului se apropie de final, deci este momentul să acționeze și guvernul, fiind nevoie de sprijinul autorității centrale pentru finalizarea acestei investiții făcute în beneficiul comunității” – a reiterat primarul Antal Árpád.

Primul aeroport din România care este construit după 1989

Cei doi lideri ai autorităților publice locale și județene, alăturându-se autorităților din județul Brașov, solicită guvernului repartizarea pe anul financiar 2019, către bugetul județului Brașov, a sumei de 178,731 milioane de lei pentru finanțarea obiectivului de investiții „Aeroport Internațional Brașov – Ghimbav”. În scrisoare se arată că acest obiectiv de investiții reprezintă primul aeroport din România care este construit după 1989 și care nu a beneficiat niciodată de alocări din bugetul de stat.

Construirea aeroportului de la Ghimbav a fost inițiată de Consiliul Județean Brașov, de mai bine de 10 ani, construcția a fost începută din credite și resurse proprii și se preconizează că primul avion va putea decola de pe pista aeroportului în termen de doi ani. CJ Covasna și Primăria municipiului Sfântu Gheorghe vor contribui la construirea aeroportului cu câte 3 milioane de euro, cu condiția ca această sumă să fie folosită exclusiv pentru finalizarea lucrărilor.

Articolul precedentNoi cazuri de pestă porcină confirmate la Sfântu Gheorghe. DSV Covasna a trecut la uciderea porcilor din cartierul Őrkő
Articolul următorTrei noi ordine de protecție provizorii, emise de polițiștii covăsneni în weekend