Situație halucinantă în Sănătate. Sute de medici nu au unde munci chiar dacă în sistem există un deficit uriaș de personal. Asta deși au învățat ani întregi și au luat și examenul de rezidențiat. Jurnalista Anca Alexandrescu a descins la ministerul Sănătății, alături de o delegație a medicilor nemulțumiți de modul în care a decurs examenul, în încercarea de a discuta cu ministrul Alexandru Rafila sau cu un reprezentant al acestuia.

„Alexandru Rafila, este de negăsit, nu vrea să rezolve această problemă, deși în trecut au mai fost astfel de situații și s-au creat locuri suplimentare. Unul dintre secretarii de stat le-a explicat medicilor că nicio faptă bună nu scapă nepedepsită. Vrem să cerem să discutăm cu ministrul Sănătății sau cu unul dintre cei 6 secretari de stat sau pe unul dintre cei 45 ai lui Alexandru Rafila. Vă spun clar că dacă Rafila sau un secretar de stat nu vine să discute cu noi și să ofere o soluție, eu voi merge alături de medicii care au dat examenul până la premierul Nicolae Ciucă. Am vorbit și cu oameni din Comisia de sănătate din Parlament, se pare că singura problemă este aici, la ministerul Sănătății, aici sunt niște Dumnezei,” a afirmat jurnalista.

Examenul de rezidenţiat s-a terminat cu scandal la Bucureşti. Aproape 200 de viitori medici n-au mai prins o repartiție în spitale, deşi au trecut evaluarea. Suplimentarea locurilor se face doar prin ordonanţă de urgenţă, iar asta poate dura câteva săptămâni.

Articolul precedentCaravana Antimafia ajunge la Constanța, județ furat la bucată. Cine trage sforile pentru a controla Portul Constanța – joi, ora 18:00
Articolul următorPreședinta Ungariei, Novák Katalin, în vizită la Sfântu Gheorghe