În perioada 18 – 19 decembrie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică al IPJ Covasna, în colaborare cu personal silvic din cadrul Ocoalelor Silvice Tălișoara și Covasna, au organizat și executat acțiuni în sistem integrat pe raza orașelor Baraolt, Covasna, Întorsura Buzăului și a comunelor arondate, în scopul prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic, precum și pe linia sistemelor de securitate.

În cadrul acțiunilor au fost efectuate controale la cinci operatori economici, au fost verificate 16 autovehicule și legitimate 23 de persoane. În urma acestor activități au fost constatate cinci fapte de natură contravențională pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de 9.000 de lei, patru dintre acestea fiind pentru abateri la regimul silvic.

Organele de control au dispus confiscarea, de la o societate comercială, a 158 de pomi de Crăciun, în valoare de 4.740 lei, care aveau proveniență legală, însă s-a constatat că nu au fost respectate toate prevederile din domeniul silvic ce reglementează circuitul acestor produse. Operatorul economic a fost sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Polițiștii au efectuat un control și pe linia verificării respectării normelor legale în domeniul sistemelor de pază, în urma căruia au fost constatate nereguli la un operator economic din Întorsura Buzăului, care a fost sancţionat cu amendă contravențională în cuantum de 4.000 de lei.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite premergător, dar și în timpul sărbătorilor de iarnă.

Articolul precedentCinema Arta din Sfântu Gheorghe a fost acceptat în reţeaua Europa Cinemas
Articolul următorPeste 1.000 de copii aduși pe lume la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe în 2018