Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe a ajuns la aproape 1.100 în 2018, fiind în creștere față de anul trecut.  

Potrivit managerului instituției, o creștere semnificativă în ultimele 12 luni s-a înregistrat și în rândul tinerelor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, care s-au prezentat la maternitatea spitalului pentru a aduce pe lume copii, aproape 12% dintre acestea fiind deja la cea de a doua naștere.

„Numărul copiilor aduși pe lume de mame minore în acest an este de 85. Dintre aceștia, 8 au fost aduși pe lume de minore cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, față de 3 anul trecut; au fost înregistrate 38 de nașteri cu minore între 14 și 16 ani, față de 29 în anul 2017, iar numărul copiilor aduși pe lume de tinere cu vârste între 16 și 18 ani a fost de 39 în acest an, față de 55 anul trecut. Dintre acestea, 10 se aflau la a doua naștere”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert.

12 copii abandonați la naștere

Din totalul copiilor aduși pe lume în acest an la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, 12 au fost abandonați la naștere, în 3 dintre cazuri reușindu-se reintegrarea lor în familie, iar 8 dintre ei au fost preluați de asistenții maternali din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Articolul precedentSancţiuni în valoare de 9.000 de lei aplicate de poliţiştii covăsneni în ultimele două zile
Articolul următorDirector nou la Ambulanța Covasna