La sfârșitul anului trecut, structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna au acționat pentru verificarea modului de respectare a legislației privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Polițiștii au efectuat verificări la 378 de proprietari de câini periculoși sau agresivi, făcând parte din categoriile I și II, conform prevederilor legale, pentru a vedea dacă aceștia respectă normele de deținere a acestor câini și a obligațiilor legale pe care le au.

„În urma verificărilor au fost constatate 9 infracțiuni, două dintre acestea la regimul reglementat de O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, republicată”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta.

Potrivit  acesteia, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei.

Activitățile s-au desfășurat în baza unui plan de acțiune coordonat de Direcția de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a avut ca partener instituțional Asociația Chinologică Română.

 

Articolul precedentCirculaţie restricţionată pe DN11 în Pasul Oituz din cauza ninsorii
Articolul următorCe se întâmplă cu brazii de Crăciun după trecerea sărbătorilor?