Ne-am bucurat de ei pentru câteva săptămâni, dar acum s-au uscat și nu își mai au rostul în casele noastre. Operatorul regional de salubritate TEGA SA ne spune ce se întâmplă cu brazii de Crăciun după ce sunt aruncați la punctele de colectare.

Conducerea societății face un apel către locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe să își arunce responsabil brazii de Crăciun, respectiv lângă punctele de colectare, și să nu blocheze accesul către containerele destinate colectării selective.

„Avem rugămintea să nu blocheze intrarea în punctele de colectare care sunt închise, sau gurile de la containerele selective. Noi colectăm zilnic, în două schimburi, trece o mașină pe la fiecare punct de colectare, iar la casele particulare în ziua golirii deșeurilor biodegradabile pomii pot fi amplasați lângă publele. Odată colectați, noi îi transportăm pe platformă în strada Energiei unde avem un tocător. Nu se pierde nimic, brazii sunt tocați iar cu ce rezultă încălzim garajele, pentru că noi folosim rumeguș pentru încălzire. Același lucru se întâmplă și cu crengile pe care le colectăm în cursul anului de la punctele de colectare sau de la casele particulare, le tocăm și le refolosim ca materie primă la cazanele noastre”, ne-a explicat directorul TEGA, Máthé László.

Potrivit acestuia, până în prezent reprezentanții societății au colectat aproximativ 100 mc. de brazi uscați, iar până la sfârşitul campaniei, la sfârșitul lunii ianuarie, se estimează că vor fi mai fi colectați alți aproximativ 100 mc.

Articolul precedentSancțiuni în cuantum de 4.000 de lei, aplicate de polițiștii covăsneni, proprietarilor de câini agresivi
Articolul următorIncendiu în curtea Spitalului de Cardiologie Covasna