Samsung a declarat vineri, 2 septembrie, că s-a confruntat cu un incident de securitate cibernetică ce a dus la accesul neautorizat al unor informații despre clienți.

Atacatorii ar fi accesat anumite informații, cum ar fi nume, date de contact sau date de naștere, însă incidentul nu a afectat coduri de identificare personală ale utilizatorilor sau informațiile privind cardurile bancare.

Samsung declară că a luat măsuri pentru a securiza sistemele afectate, a notificat clienții și a angajat o companie externă de securitate cibernetică pentru activitatea de răspuns la incident.

Troianul bancar Android cunoscut sub numele de SharkBot și-a făcut din nou apariția în Google Play Store, deghizat în aplicații antivirus cum ar fi Mister Phone Cleaner și Kylhavy Mobile Security.

Articolul precedentRegina Elisabeta a II-a, ULTIMUL DRUM în Scoția. Sicriul a ajuns la Edinburgh și a fost depus la Palatul Holyroodhouse
Articolul următorGoogle lansează o actualizare de urgență a browser-ului Chrome pentru a corecta noua vulnerabilitate de tip zero-day