Regina Elisabeta a II-a a fost condusă pe ultimul său drum în Scoția. Sicriul acesteia a plecat de la castelul Balmoral și a ajuns la Edinburgh după un drum care a dura aproximativ șase ore. Monarhul urmează să fie înmormântată pe 19 septembrie.

 

Mașina funerară care transporta sicriul reginei Elisabeta a II-a a sosit în capitala scoțiană și a fost depus la Holyroodhoyse. Monarhul a făcut un ultim drum de 175 de mile de la reședința sa din Balmoral. Mii de oameni s-au aliniat pe străzi pentru a vedea cortegiul.

Regina Elisabeta a II-a urmează să fie dusă miercuri de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Sicriul ei va fi acoperit cu Steagul Regal și ulterior cu Coroana imperială a statului. Ultimul membru al Familiei Regale care a fost dus în această sală a fost Regina Mamă, în 2002.

Potrivit Palatului Buckingham, sicriul va fi dus în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo, se va deplasa la Windsor. Odată ajuns la Windsor, mașina mortuară se va deplasa la Capela St. George pentru slujba de înmormântare. 

Articolul precedentNicolae Ciucă: „Avem o iarnă grea în faţă. Nu va fi uşor. Suntem pregătiţi pentru orice scenariu”
Articolul următorSamsung – incident de securitate cibernetică