Serviciul Public Salvamont Covasna continuă reabilitarea traseelor turistice din județ, în această perioadă fiind revopsite marcajele vechi și înlocuite indicatoarele deteriorate.

Șeful Serviciului județean, Leonid Moscviciov, ne-a precizat că în ultimele zile salvamontiștii au parcurs două trasee din apropierea localității Bixad, și un altul din zona Șugaș-Băi, destinat cicloturismului.

„În această perioadă încercăm să parcurgem toate traseele, să refacem marcajele acolo unde este cazul, respectiv să înlocuim indicatoarele deteriorate. Până în momentul de față am reușit să parcurgem traseul Piatra Șoimilor, în zona Bixad, respectiv traseul marcat cu dungă albastră Bixad-Sfânta Ana. Am verificat traseul de cicloturism și mountain bike din zona Șugaș-Băi unde a trebuit să refacem mai multe indicatoare, și continuăm să facem verificări în zona Balvanyos, în Munții Ciomad. Încercăm să parcurgem aceste trasee și în funcție de informațiile pe care le avem, pe care le primim de la cei care frecventează zona turistică”, a explicat șeful Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

Salvatorii montani le recomandă turiștilor ca înainte să se aventureze în drumeții să-și planifice și pregătească din timp excursiile, și să nu pornească la drum singuri.

„Le recomandăm să fie foarte precauți, să nu meragă singuri în pădure, să anunțe pe cineva din familie sau pe apropiați dacă se deplasează pe un traseu și, cel mai important, să frecventeze doar traseele omologate și semnalate, să nu le părăsească pe cele marcate. Bineînțeles, să anunțe Salvamont dacă au orice problemă, suntem la dipoziția turiștilor, ne pot suna înainte de deplasare și se pot informa despre starea traseelor”, a mai spus șeful Salvamont Covasna.

Turiștii care se aventurează în drumeții montane, dar și cei care observă marcaje și indicatoare deteriorate pe traseele din județ, pot apela oricare dintre numerele de telefon 0-SALVAMONT (0725 826 668) respectiv 0799 800 028 – Salvamont Covasna.

Foto: Facebook/Salvamont Covasna

ImagineImagineImagine

Articolul precedentIȘJ Covasna, apel pentru donații în sprijinul elevilor defavorizați care nu pot învăța online
Articolul următorTricoul căpitanului Gabriel Vașvari, adjudecat pentru suma de 800 lei. Banii ajung la Crucea Roșie