Serviciul Public Salvamont Covasna a finalizat lucrările de reabilitare pe traseul turistic marcat cu punct roșu, între Sfântu Gheorghe – Vâlcele – Șugaș Băi – Sfântu Gheorghe, începute în luna martie a acestui an.

Traseul, care pornește de la Fântâna Pucioasa (Büdöskút) din cartierul Simeria și are o lungime totală de 32 km, este unul vechi și nu mai fusese reabilitat de ceva vreme, astfel că multe dintre marcaje nu mai erau vizibile.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor ca înainte să se aventureze în drumeții să-și planifice și pregătească din timp excursiile și să nu pornească la drum singuri, întrucât în pădurile din zonă sunt urși.

Recent a fost finalizată remarcarea traseului marcat cu punct roșu care pornește de la Fântână Pucioasă aflată la marginea orașului, după care traversând stațiunea Vâlcele urcă la Șugaș Băi și coboară înapoi în Municipiul Sfântu Gheorghe la Piața Kalvin. În timpul verii pe parcursul traseului pot fi întâlnite stâne, iar pe anumite porțiuni se trece pe lângă păduri tinere, care adăpostesc și urși. Pe aceste porțiuni recomandăm atenție sporită”, au transmis reprezentanții Salvamont Covasna.

Serviciul Public Salvamont Covasna a fost înfiinţat în urmă cu aproape doi ani, în subordinea Consiliului Județean. Până în prezent, salvamontiștii au marcat mai multe trasee turistice pe aproximativ 400 de kilometri în munţii Bodoc şi Baraolt, au instalat zeci de panouri de informare şi semnalizare şi au editat hărţi digitale care pot fi găsite pe site-ul instituţiei.

Foto> Salvamont Covasna

Articolul precedentPercheziţii în judeţul Covasna la contrabandişti cu ţigări din Ucraina
Articolul următorSepsinet continuă poveștile tinerilor care au revenit acasă cu povestea președintelui Asociației Ecou