Salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, a anunțat marți premierul Ludovic Orban, printr-un mesaj postat pe pagina oficială a Guvernului de pe o rețea de socializare.  

„În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum şi indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%”, a declarat şeful Guvernului.

Reamintim că premierul Ludovic Orban a anunțat încă de săptămâna trecută că are în plan majorarea salariului minim pe economie, dar la vremea respectivă a completat că procentul cu care va fi mărit acesta va fi stabilit în baza unei analize de impact și după consultări cu patronatele şi sindicatele.

De asemenea, tot săptămâna trecută, premierul a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în cadrul căreia s-au purtat discuții cu privire la proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariului minim, șeful Executivului câmpletând că măsura ar trebui adoptată cel târziu până la finele lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, astfel încât mediul de afaceri să ştie din timp cu cât va creşte salariul minim. 

 

 

 

Articolul precedentVIDEO. Urs lovit de maşină în judeţul Covasna, eutanasiat la sanctuarul din Zărneşti
Articolul următorFermier din județul Covasna, disperat că banca îl execută silit