În această perioadă au loc mai multe lucrări în diferite străzi ale orașului Sfântu Gheorghe, iar conform planurilor, fiecare dintre acestea vor fi deschise traficului înainte de iarnă.

Lucrările de asfaltare de pe o bandă a secției dintre Strada Fabricii și Strada Țigaretei a străzii Kós Károly au fost deja finalizate. După faza lucrărilor de fundație, se va turna noul strat de asfalt și pe cealaltă bandă. În zilele următoare vor fi instalaţi și noii stâlpi de iluminat. Renovarea celei de-a treia secții a străzii Kós Károly va avea loc în primăvara anului viitor. Lucrările se vor coordona cu renovarea străzii Andrei Șaguna, ce va fi începută tot anul viitor.

În secția superioară a străzii Váradi József, primul strat de asfalt s-a turnat deja pe drum, dar s-a finalizat și renovarea rețelei de iluminare publică. Pe secția de mijloc a străzii, între Dealul Attila și Strada Vulturilor, sunt în desfășurare lucrările de fundație, iluminarea publică modernă funcționând deja și pe această secție.

Pe strada Vulturilor muncitorii lucrează la montarea rețelei de canalizare pluvială, apoi urmează lucrările de fundație. După lucrările de fundație vor urma bordurile, acestea fiind urmate de montarea stâlpilor de iluminat. În strada László Ferenc, se lucrează la fundație și bordură.

Modernizări la iluminatul de pe Lunca Oltului

În strada Lunca Oltului se desfășoară modernizarea rețelei de iluminare publică, noii stâlpi fiind deja la locul lor, și o parte a acestora fiind deja în utilizare. În Strada Lăcrimioarei, în curând va fi finalizată asfaltarea trotuarului care duce pe podul Olt. În Cartierul Ciucului, pe Aleea Căminului se desfășoară lucrările de construcție a trotuarelor și parcărilor, precum și de pregătire a drumului.

În prezent, angajaţii firmei locale Sepsi Útépítő lucrează cu o singură echipă, însă au terminat deja repararea învelișului trotuarului din străzile Gróf Mikó Imre și 1 Decembrie 1918.  În prezent, echipa lucrează la repararea pavajului parcărilor din Piața Mihai Viteazul.

În același timp cu renovarea și repararea străzilor, sunt în desfășurare și lucrările de interior la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, renovarea fațadei fiind terminată deja. Sunt în desfășurare și lucrările de reabilitare la Monumentul Ostașului Român.

De asemenea, angajaţii Gospodăriei Comunale desfășoară lucrări sezoniere, plantează puieți sau flori, curăță zonele de frunze, colectează și pregătesc mușcatele de iarnă.

 

Articolul precedentSepsi OSK a pierdut meciul cu CFR Cluj. Neagoe acuză arbitrajul!
Articolul următorVIDEO. Autoutilitară răsturnată într-o curbă la Vâlcele