Refugiul montan pe care Serviciul Salvamont Covasna l-a construit în urmă cu 4 luni în Vârful Lăcăuți a fost spart zilele trecute de persoane necunoscute.

În urma unor sesizări venite de la câțiva turiști, salvamontiștii covăsneni s-au deplasat joi în zonă, unde au constatat că ușa refugiului a fost spartă, iar mânerul a fost smuls. Aceștia au lansat un apel în mediul online, prin care îi roagă pe turiști să aibă grijă de această construcție.

„Ca urmare a sesizărilor primite din partea turiștilor aflați în drumeție în zonă, ne-am deplasat pe schiuri de tură la refugiul Lăcăuți pentru a verifica pagubele produse de persoane necunoscute. Am constatat cu stupoare că după nici 4 luni de la construcția refugiului s-a spart o parte din ușă și s-a smuls mânerul acesteia. După înlăturarea zăpezii acumulate în refugiu, am reparat ușa spartă și mânerul, cu materialele aduse în rucsaci. Vă rugăm să aveți grijă de refugiu!”, este mesajul echipei Salvamont Covasna, postat joi pe pagina de Facebook.

Aflat la o altitudine de 1.700 metri – cel mai înalt punct montan din județ, refugiul de pe Vârful Lăcăuți este al doilea de acest fel din judeţul Covasna, după ce în luna august a anului trecut Serviciul de Salvamont Covasna a inaugurat un refugiu montan în Munții Bodoc, la o altitudine de peste 1.000 de metri.

Refugiul poate adăposti între 4 și 8 persoane.

Foto: Salvamont Covasna

Articolul precedent„Târgul producătorilor și meșteșugarilor locali”, în weekend, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorDezbateri cu locuitorii din cele trei zone urbane marginalizate din Sfântu Gheorghe