Și în acest an, gurmanzii vor avea o zi întreagă în care se vor putea bucura de diferite specialități culinare și meniuri la prețuri reduse în restaurantele din Sfântu Gheorghe.

Covăsnenii sunt așteptați joi cu oferte care mai de care mai apetisante. Un număr de 10 restaurante din Sfântu Gheorghe și-au anunțat participarea în acest an la cea de a 11-a ediție a evenimentului gastronomic „Joia Gurmanzilor”, organizat în fiecare an înainte de intrarea în Postul Paștelui, după un model preluat în urmă cu 11 ani din Ungaria.

Clienţii vor fi aşteptaţi cu reduceri cuprinse între 20 şi 50% la meniurile á-la-carte sau bufete suedeze, unde pentru 32 de lei clienții vor putea mânca pe săturate.

La fel ca în anii precedenți, reducerile nu se vor aplica în cazul meniului zilei, băuturilor, sau comenzilor livrate la domiciliu, iar clienții nu vor putea rezerva mese.

Kovacs Istvan, președintele Asociației Unităților Hoteliere și Restaurantelor din județul Covasna, spune că scopul evenimentului este de a-i motiva pe clienții cu buget redus, care în alte zile din an poate nu și-ar permite să intre într-un restaurant, să încerce ofertele culinare ale localurilor din oraș.

„Interesul este să apară şi acei clienţi care au un buget mai mic, şi care nu a putut intra într-un restaurant elegant. La Joia gurmanzilor au posibilitatea cu un buget mai mic să servească cina cu prietenii, cu familia. Chiar sunt cunoştinţe care îmi spuneau că au servit prânzul la un restaurant, după-amiază la alt restaurant, şi seara au mâncat la alt restaurant. Eu consider că dintre musafirii care au venit la Joia gurmanzilor cam 10-20% se întorc dacă au fost mulţumiţi”, a spus Kovacs Istvan.

Joi, 27 februarie, restaurantele Park, Şugaş, Gado, Castel, Kebab & Döner House, Tribel FF, Follies, Korzo Irish Pub, Eleven Street Food și Kolcza din Sfântu Gheorghe își vor aștepta clienții cu reduceri și meniuri speciale.

Articolul precedentPrefectul de Covasna: „Niciuna dintre persoanele izolate nu prezintă simptome ale coronavirusului. Toată situația este sub control!”
Articolul următorDosar penal pentru profanare de morminte în cazul cimitirului evreiesc de la Vâlcele