Joi dimineață, polițiștii din Sfântu Gheorghe, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna și lucrători din cadrul Poliției Locale Sfântu Gheorghe, au executat o acțiune în sistem integrat pentru menținerea climatului de siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost executate atât controale în trafic, cât și pentru depistarea persoanelor bănuite de săvârșirea unor fapte ilicite.

Astfel, șase persoane au fost conduse la sediu pentru verificări suplimentare, au fost verificate aproape 50 de autovehicule și au fost aplicate 16 sancțiuni în valoare de 3.325 lei, 13 dintre acestea fiind pentru abateri la regimul circulației rutiere. De asemenea, s-au confiscat 1,2 mc lemn despre care există suspiciuni că ar proveni ori ar avea legătură cu săvârșirea unor fapte contrare legii.

În urma acestei acțiuni au fost identificate și trei persoane bănuite de comiterea unui furt, respectiv, doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 37 și 50 de ani. Cei trei sunt bănuiți că în data de 27 mai a.c., au sustras suma de 500 lei de la un bărbat de 54 de ani.

Din cercetările efectuate până la acest moment a reieșit că făptuitorii, profitând de neatenția victimei, au sustras banii aflați în buzunarul pantalonilor, în timp ce aceasta se afla în incinta unui complex comercial din Sfântu Gheorghe.

Cei trei au fost conduși la audieri, iar polițiștii au dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, ei nefiind la prima abatere penală pe care o comit – au mai fost cercetați și condamnați pentru fapte de furt și tâlhărie comise pe raza județului. Ei urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe cu propuneri de luare a unor măsuri preventive, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii de furt.

 

Articolul precedentTrei harghiteni, reţinuţi pentru violarea unei tinere din Sânzieni
Articolul următorSepsi OSK n-a mai prelungit contractele pentru 7 jucători