Unul dintre proiectele de succes ale Asociației Salvatore din Sfântu Gheorghe, „Primul ajutor în grădinițe și școli”, demarat în urmă cu mai bine de doi ani și jumătate, și derulat inițial în unitățile de învățământ din zona municipiului Târgu Secuiesc, are un succes răsunător astfel că reprezentanții Asociației și-au propus să îl extindă în perioada următoare în tot județul, pentru a putea ajunge la cât mai mulți elevi.

Proiectul a fost ales în 2017 printre primele 3 cele mai bune înscrise în cadrul Licitației Civile, organizată la acea vreme de Fundația Comunitară Covasna în parteneriat cu Fundația „Wegener Pro Sanitate” din Târgu Secuiesc, și a beneficiat de o finanțare în valoare de 10.700 de lei.

„În urmă cu doi ani am avut un amplu proiect câștigat în cadrul Licitației Civile în zona Târgu Secuiesc, și a avut un succes răsunător în special în grădinițe dar și în școlile din ciclul primar. Am obținut un fond destul de mare cu ajutorul căruia am desfășurat activități în toate grădinițele și școlile din zona Târgu Secuiesc, Sânzieni, Turia, Ojdula și Ghelința. Anul trecut am încercat să acoperim și zona Sfântu Gheorghe și localitățile Covasna și Întorsura Buzăului. Ne extindem pentru că a fost un proiect foarte reușit”, ne-a precizat președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

Astfel de acțiuni, în care elevilor le sunt prezentate tehnicile de prim ajutor au loc frecvent. În cursul zilei de joi, la inițiativa Direcției de Sănătate Publică, voluntarii Asociaţiei Salvatore au desfășurat o activitate de prezentare a primului ajutor de bază la Școala Generală „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului.

Articolul precedentPeste 180.000 de puieți plantați în 2019, în afara fondului forestier, prin Direcția Silvică Covasna
Articolul următorCel mai tânăr voluntar din județul Covasna are doar 19 săptămâni