Direcția Silvică Covasna a tras linie la finalul anului 2019 și ne-a prezentat câteva dintre activitățile și proiectele pe care le-a derulat în ultimele luni.

Printre realizările din acest an se numără și sponsorizarea consiliilor locale, dar și a unor persoane fizice și juridice, în scopul protejării mediului fiind plantați 183.000 de puieți din specia molid pe suprafețe din afara fondului forestier, proprietăți ale unităților administrativ- teritoriale, iar prin vânzare sau cu titlu gratuit, populația și instituțiile bugetare din județ au fost aprovizionate cu lemne de foc.

Totodată, au fost derulate acțiuni de igienizare a spațiilor de picnic frecventate de turiști, iar prin intermediul unor parteneriate cu Inspectoratul Școlar Județean Covasna, mai mulți elevi au participat la plantarea de puieți forestieri pe raza județului.

„Obiectivul principal al Direcției Silvice Covasna, prin subunitățile sale Brețcu, Tălișoara, Comandău și Covasna, este gospodărirea în regim silvic a suprafețelor de fond forestier administrate sau cu contracte de servicii silvice. În cursul anului 2019, printre alte realizări notabile, se numără organizarea de acțiuni deschise, cu participarea tineretului, în special a elevilor din clasele gimnaziale, a cadrelor didactice și a altor voluntari care sub îndrumarea personalului silvic au consolidat rolul și importanța pădurii în viața omului și au promovat o imagine reală a Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. În Luna Plantării Arborilor, desfășurată în fiecare an în perioada martie-aprilie, au fost plantați puieți proveniți din pepinierele proprii, în fondul forestier proprietate publică a statului și proprietate privată; iar în cadrul acțiunii Fii voluntar de Ziua Pământului, în data de 22 aprilie, într-un mod practic și responsabil pentru mediul înconjurător, s-au igienizat zone de recreere frecventate de turiști”, ne-au transmis reprezentanții Direcției Silvice Covasna.

Nu este singura activitate derulată de instituție în acest an, cu implicarea elevilor. În cadrul programului Școala Altfel, în perioada 15 aprilie – 10 mai, mai mulți elevi din județul Covasna au vizitat pepinierele subunităților Direcției Silvice, unde au participat la plantarea de puieți forestieri; iar la începutul acestei luni, în cadrul programului „Un copil, un brăduț”, cei mici au învățat cum să planteze corect brazi în ghivece. 

De asemenea, în cadrul activităților organizate cu ocazia Zilei porților deschise, în data de 11 iunie elevii covăsneni au vizionat filme despre rolul pădurilor din România în viața oamenilor.

Foto: arhivă

Articolul precedentBrazii de Crăciun scoși la vânzare de Direcția Silvică Covasna, înlocuiți treptat cu molizii
Articolul următorProiectul „Primul ajutor în grădinițe și școli” al Asociației Salvatore se extinde în tot județul