Proiectul „NOIMI”, care își propune să spargă prin joacă barierele lingvistice între copiii români și maghiari din județul Covasna, lansat în urmă cu aproape 2 ani la inițiativa actorului și muzicianului Marius Popa, continuă și în acest an.

Anna Maria Popa, una dintre coordonatoarele proiectului, a anunțat sâmbătă lansarea canalului de YouTube „NOIMI”, acolo unde săptămânal vor fi postate filmulețe de prezentare, jocuri, cântece în limbile română și maghiară, și alte materiale ce vor putea fi folosite gratuit ca suport de curs pentru alții coordonatori bilingvi care doresc să implementeze proiecte similare.

„Datorită unor oameni super implicați și cu sufletul cât casa, acest proiect a împlinit deja un an de când îl jucăm în școli. Datorită rezultatelor foarte bune, ne dorim ca NOIMI să ajungă în cât mai multe școli și să poată cât mai mulți copii să beneficieze de ce are un asemenea proiect de oferit. Ca să venim în ajutorul tuturor celor dispuși să ni se alăture și să se implice în proiect, astăzi lansăm canalul de YouTube NOIMI cu primul film de prezentare. Voi încerca să creez filme săptămânal, cu jocuri sau cântece bilingve, cu subtitrare ca toată lumea să înțeleagă absolut tot ce se întâmplă pe acest canal. Am mari emoții dar sper ca toate eforturile noastre să merite iar ce vă oferim să vă fie pe plac și de ajutor!”, a scris Anna Maria Popa într-o postare pe Facebook.

Canalul de YouTube „NOIMI” poate fi accesat AICI 

Proiectul, care anul trecut a primit o finanțare nerambursabilă în valoare de 3.000 lei din partea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, constă în susținerea unor ședințe bilingve de joacă, la care participă câte o clasă de la secția română și una de la sectia maghiară.

În primul semestru  al anului școlar 2019-2020, au fost aleși elevii claselor a 4-a de la Colegiile Nationale „Mihai Viteazu” și  „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, alături de învățătoarele Gabriela Prundar și Áda Nóra, iar atelierele bilingve au fost coordonate de actrița Alexandrina Ioana Costea.

În cadrul fiecărui atelier, copiii au învățat, printre altele, cântece celebre ale căror texte le-au fost predate atât în română cât și în maghiară.

Articolul precedentLa Covasna au început „Serbările Zăpezii”. Jandarmii covăsneni, prezenți pe pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond”
Articolul următorCum ne protejăm de coronavirusul din China