Programul de susținere a fermierilor care cultivă roșii în spații protejate continuă şi în acest an. Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării, bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro.

Termenul limită de înscriere în programul „Tomata” este 15 aprilie 2020, iar termenul limită de valorificare a producției este 15 iunie 2020, inclusiv.

În plus, pentru a avea siguranța că tomatele care vor fi oferite populației vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să deţină un registru de evidență a tratamentelor de protecție a plantelor, care va fi verificat de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare.

„Reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură Județene efectuează verificări la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției. Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării.

Ca element de noutate, în acest an verificarea preliminară a dosarelor și instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecția plantelor se va realiza de către reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură județene, respectiv de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare, la Primăria localității respective.

Măsura va fi luată în special pentru cele câteva județe unde sunt foarte mulți beneficiari și pentru a venii în sprijinul fermierilor.

Articolul precedentPlanuri de viitor bazate pe cooperare regională între judeţele Covasna şi Braşov
Articolul următorTurneul de Hochei în Memoria lui „Bogyán János”, în week-end la Sfântu Gheorghe