Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a îndemnat populaţia să meargă la vot şi să-şi exercite acest drept câştigat după Revoluţie.

„Eu am împlinit vârsta de 18 ani în 1993 şi am votat prima dată în 1996. Consider că dreptul la vot este un drept câştigat după Revoluţie şi consider că toţi trebuie să trăim cu acest drept şi să participăm întotdeauna la vot, pentru că votul nostru chiar contează”, a declarat Antal Árpád, după ieşirea de la urne.

Deşi judeţul Covasna se află printre ultimele din ţară în ce priveşte prezenţa la vot, Antal Árpád s-a arătat optimist, prognozând că până la închiderea secţiilor de votare s-ar putea depăşi media naţională.

„De obicei, în Transilvania votul începe un pic mai târziu. Eu sper şi sunt convins că până la sfârşitul zilei vom ajunge sau poate chiar vom depăşi media naţională”, a mai spus Antal Árpád.

Până la ora 13:00, prezenţa la alegerile europarlamentare la nivel naţional a fost de 20%, potrivit datelor postate pe site-ul Biroului Electoral Central.

Articolul precedentPrezenţa la vot la ora 12: peste 15% la nivel naţional. Covasna urcă în clasamentul prezenţei
Articolul următorTânăr prins în timp ce fura o bicicletă dintr-o scară de bloc din Sfântu Gheorghe