În decursul ultimei luni, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a identificat în total pe domeniul public al orașului 120 de mașini abandonate și fără proprietar.

O treime dintre autoturismele abandonate a fost ridicată de către proprietarii acestora, iar 12 mașini au fost ridicate de pe domeniul public de către Primărie, iar în cazul mașinilor rămase neridicate procedurile sunt încă în curs de derulare.

În temeiul legii, se consideră fără proprietar autoturismul care nu este înmatriculat în circulație, nu a fost utilizat timp de un an și al cărui proprietar este necunoscut. Se consideră ca fiind mașini abandonate, acele mașini care sunt înmatriculate în circulație, însă nu au fost utilizate de către proprietarii acestora, ci ținute pe domeniu public. Se consideră ca fiind epave toate mașinile aflate într-o stare abandonată, ruginită sau cu deficiențe.

Proprietarii mașinilor abandonate vor primi amenzi de 2.000 de lei

Angajații Primăriei și ai Poliției Locale au ridicat în prima rundă acele mașini fără stăpân care au fost abandonate de-a lungul străzilor aglomerate, respectiv care au ocupat locurile de parcare cele mai solicitate. Există pericolul ridicării și în cazul mașinilor ținute în zonele rezidențiale sau în parcările situate în zonele respective.

Primăria atrage atenția proprietarilor mașinilor abandonate asupra faptului că procedura nu va înceta, respectiv nu se schimbă nici termenele prevăzute în somație, în cazul în care proprietarii își transportă mașinile dintr-un domeniu public în altul.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe continuă identificarea mașinilor abandonate pe domeniul public al orașului. Astfel vor primi somație și acei proprietari de mașini care dețin în continuare mașini abandonate pe domeniu public și neutilizate timp de un an fără să fie somați verbal sau în scris până acum.

Locuitorii sunt rugaţi să sesizeze Primăriei orice autoturism abandonat pe domeniul public, prin email la [email protected] sau la Tel Verde al Poliţiei Locale 0800800767 (apel gratuit).

Articolul precedentPrimăria Sfântu Gheorghe amendată din nou pentru nearborarea drapelului României pe 15 martie
Articolul următorElevii care au aruncat lapte și cornuri pe stradă aparțineau Palatului Copiilor din Sfântu Gheorghe