Prefectura Covasna a sancţionat din nou Primăria Sfântu Gheorghe, cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei, pentru nerespectarea Legii privind arborarea drapelului României, cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Potrivit prefectului județului Covasna, Sebastian Cucu, sancțiunea a fost aplicată în temeiul art. 24 alin(1) lit.g din H.G. nr.1157/2001 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, şi a fost comunicată Primăriei Sfântu Gheorghe.

„Am aplicat o amendă contravenţională în valoare de 10.000 de lei Primăriei Sfântu Gheorghe, pentru nearborarea drapelului României, situaţie similară cu cea de anul trecut (…) În alte localităţi nu am aplicat sancţiuni contravenţionale”, ne-a declarat prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu.

În acest an, în data de 15 martie, municipiul Sfântu Gheorghe a fost împodobit cu inimi în culorile roşu-alb-verde în cinstea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, iar în Piaţa Centrală din oraş au fost arborate câteva zeci de steaguri în culorile maghiare, fără a fi însă în număr egal cu drapelul României

În 2018, Prefectura Covasna a sancționat Primăria Sfântu Gheorghe tot cu 10.000 de lei pentru aceleași nereguli, amendă anulată de Tribunalul Covasna.

Articolul precedentBărbat tâlhărit luni dimineaţă la Sfântu Gheorghe
Articolul următorPrimăria Sfântu Gheorghe continuă ridicarea mașinilor abandonate pe domeniul public al orașului