Primăria Covasna a finalizat recent mai multe lucrări de reabilitare și modernizare a staţiunii balneoclimaterice, printre acestea numărându-se și reabilitarea exterioară a cabinetului medical, regularizarea cursului Pârâului Chiuruș și ridicarea nivelului albiei în zonele afectate de eroziuni, sau realizarea sistemului de preluare și canalizare a apei pluviale pe unele străzi.  

Anunțul a fost făcut zilele trecute de primarul Gyerő József, potrivit căruia instituția pe care o conduce va continua în perioada următoare demersurile începute în urmă cu mai mulți ani  pentru punerea la punct a infrastructurii localității.

„Pe drumul către comuna Comandău am început lucrările de schimbare a tuburilor de scurgere a apei pluviale, colmatate și nefuncționale, respectiv de refacere a zonelor de drum afectate de fenomenul surpării (…) Am finalizat executarea sistemului de preluare și canalizare a apei pluviale în str. Mică. S-a rezolvat astfel o problemă pregnant reclamată de către locuitorii din zonă, și care le-a cauzat neplăceri majore ani de zile. Cu aceeași ocazie, Gospodărie Comunală SA a schimbat rețeaua de apă și canalizare menajeră în strada cu pricina, finanțând această parte a lucrărilor. Am început lucrările de reabilitare a suprafețelor pietonale, programate pentru acest an. Spre regretul nostru, pentru porțiunea de trotuare din fața Farmaciei Vipera și zona Infoturism nu s-au depus oferte de către firmele de specialitate, motiv pentru care suntem nevoiți să reluăm procedura de achiziție”, a scris primarul într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Cabinetul medical din Covasna, reabilitat cu aproape 190.000 lei

Pe lista obiectivelor finalizate se numără și clădirea cabinetului medical din Covasna care a fost reabilitată cu bani de la bugetul local, iar Primăria intenționează ca în perioada următoare să demareze lucrările la parcarea publică și zonele pietonale din imediata vecinătate a cabinetului.

„Am finalizat lucrările de reabilitare exterioară a clădirii cabinetului medical din str. Ștefan cel Mare. Am schimbat acoperișul, am montat tâmplărie exterioară nouă și am executat hidroizolația clădirii. Costul investiției este de aproximativ 190.000 lei și a fost finanțat exclusiv din bugetul local. Amenajarea terenului și a zonei exterioare a fost făcută, parțial, de către angajații Primăriei. La anul ne propunem să reabilităm parcarea publică și suprafețele pietonale din imediata vecinătate a clădirii cabinetului medical”, a mai precizat primarul Gyerő József.

Pași mărunți pentru reabilitarea rețelei stradale…

Demarat în urmă cu mai bine de doi ani, proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere pe care Primăria Covasna l-a încheiat cu ADR Centru, și prin intermediul căruia un număr de 11 străzi ar urma să se adauge rețelei stradale reabilitate, continuă să bată pasul pe loc.

Edilul spune că după lungi încercări, când în sfârșit a fost demarată procedura de achiziție publică a lucrărilor de construcție, nicio firmă nu s-a arătat interesată, astfel încât Primăria este nevoită să reia procedura legală.

„În luna septembrie am apucat să demarăm procedura achiziției publice, însă spre totala noastră dezamăgire nici un ofertant nu și-a manifestat interesul la prima licitație. Termenul de depunere a ofertelor era 11.10.2019. Reluăm procedura legală, până ce vom reuși să încheiem contractul de execuție”, a mai explicat primarul.

Contractul de finanțare în valoare de peste 19 milioane de lei, majoriatea fonduri nerambursabile, a fost semnat în luna august 2017, la Alba Iulia, și reprezintă o continuare a investiţiilor demarate prin POR 2007-2013. Acesta prevede reabilitarea infrastructurii rutiere pe 11 străzi în lungime de peste 6,5 kilometri, dar și reabilitarea sau crearea de trotuare, spaţii verzi, instalaţii de apă, canalizarea pluvială şi canalizarea menajeră.

Articolul precedentCovăsnenii cu venituri mici pot solicita ajutoare de încalzire
Articolul următorDC 14 Covasna – Comandău, înschis circulației publice pentru reparații