Persoanele cu venituri mici pot depune, până în data de 20 noiembrie, cererile pentru ajutoarele de încălzire pentru a beneficia de sprijin financiar pe toată durata sezonului rece, anunță reprezentanții Direcției de Asistență Comunitară din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Potrivit acestora, ajutorul de încălzire se acordă pentru o perioadă de cel mult cinci luni, între 1 noiembrie 2019 și 31 martie 2020, iar suma acoperită de autorități din costul de încălzire variază în funcție de venitul net mediu lunar pe persoană.

„Plafonul pe membru de familie, venitul net, nu poate să depășească 750 lei/persoană. Am început să preluăm cererile și declarațiile, iar cine le predă până pe 20 noiembrie va beneficia de sprijin tot sezonul rece, asta însemnând din luna noiembrie și până la sfârșitul lunii martie, timp de 5 luni. Se pot depune cereri și în luna martie, dar atunci vor beneficia de ajutor o singură lună”, ne-au explicat reprezentanții Direcției de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe.

Numărul solicitanților, în scădere

Sumele acordate sunt similare cu cele din ultimii ani, spun reprezentanții instituției, și diferă în funcție de tipul de încălzire utilizat de fiecare solicitant în parte.

Astfel, suma minimă acordată este 20 lei, iar cea maximă poate ajunge la 262 lei în cazul persoanelor care se încălzesc cu gaze naturale.

„Am început distribuirea formularelor. Numărul nu mai e la fel de mare ca în anii trecuți. Credem că sumele nu sunt motivante, foarte mulți nu se mai încadrează pentru că salariile au fost mărite, deci avem o scădere (…) Sumele nu au fost de foarte mult timp modificate, au rămas aceleași în ultimii 10 ani. Suma maximă este calculată în funcție de tipul ajutorului solicitat: pentru persoanele care se încălzesc cu gaze naturale este de 262 lei; cei care folosesc lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri pot beneficia de un sprijin de cel mult 54 lei, iar pentru cei care folosesc energie electrică suma maximă este de 240 lei”, au mai precizat reprezentații instituției.

Dosarele pentru ajutoarele de încălzire pot fi depuse la sediul Direcției de Asistență Comunitară din Sfântu Gheorghe, str. Erege nr. 19.

Anul trecut au fost depuse în total 485 de cereri pentru ajutoarele de încălzire.

Articolul precedent„153 de secunde”, o radiografie a incendiului de la clubul Colectiv, ajunge la Sfântu Gheorghe
Articolul următorPrimăria Covasna, lucrări importante pe final de an