În spitalele din Sfântu Gheorghe, Baraolt și Târgu Secuiesc au fost instituite măsuri de urgență în vederea încetinirii răspândirii virusului Covid19 și pentru acordarea de îngrijiri eficiente pacienților. Începând de luni, 16 martie, fiecare pacient care ajunge spitalele din județul Covasna, care sunt în subordinea autorităților locale și județene, inclusiv cazurile de urgență, este obligat să facă un triaj epidemiologic.

Consultațiile medicale sunt efectuate în policlinica din Spitalul Orășenesc Baraolt, în ambulatoriu, în zilele lucrătoare, între orele 8:00 și 15:00, după efectuarea triajului epidemiologic. De luni, 16 martie, la Policlinica din Spitalul Municipal Târgu Secuiesc, se primesc numai pacienții cu boli cronice care au nevoie de o rețetă compensată (de exemplu cei cu diabet, insuficiență respiratorie cronică etc.), care va fi prescrisă de un medic specialist. Îngrijirile de urgență vor fi acordate în continuare, informează reprezentanții Consiliului Județean Covasna.

Consultațiile medicale efectuate în secțiile Policlincii Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf se fac după un program redus, respectiv în zilele lucrătoare, între orele 8:00-16:00, după efectuarea triajului epidemiologic obligatoriu.

„Siguranța noastră se află pe primul loc. Avem rugămintea ca toată lumea să aibă răbdare și să respecte măsurile și reglementările adoptate în situația actuală de epidemie națională, deoarece acestea sunt în interesul și pentru sănătatea tuturor. Să avem respect față de semenii noștri. Să avem grijă unul de celălalt”, a spus Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Acesta a subliniat că se depun toate eforturile pentru ca centrele de sănătate să funcționeze în mod eficient. Consiliul Județean Covasna, pe lângă spitalul județean, poate oferi asistență financiară rapidă și spitalelor din Târgu Secuiesc și Baraolt, dacă acest lucru se va impune. În plus, au fost introduse măsuri de precauție la nivelul Consiliului Județean și la instituțiile sale afiliate, programul cu publicul se derulează în condiții stricte și conform unui program redus, iar în instituțiile publice au acces numai angajații acestor instituții.

În continuare, oamenii sunt rugați să anunțe primăria, poliția sau la numărul 112 dacă au informații despre persoane care prezintă simptomele bolii, sau care tocmai s-au întors din zonele roșii, cu pericol crescut. Sunteți rugați să anunțați dacă ați intrat în contact cu o astfel de persoană suspectă, sau confirmată ulterior cu această infecție. Cei suspecți nu trebuie să părăsească locuința și trebuie să respecte indicațiile date de autoritățile competente.

Puteți găsi informații utile și actualizate despre acțiunile Guvernului României accesând site-ul Direcției de Sănătate Publică Covasna (DSP) și de asemenea puteți contacta personalul acestei instituții la numerele de telefon: 0757354074, 0749038675, 0751297992, 0751041426, sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, pe site-ul www.isujcv.ro.

Articolul precedentExamenele pentru obținerea permisului de conducere, suspendate
Articolul următorNu vă lăsați mașinile și bunurile nesupravegheate!