Un bărbat de 42 de ani din Sfântu Gheorghe s-a ales cu dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru furt, după ce luni, în jurul orei 09:30, acesta ar fi sustras dintr-un autovehicul parcat în incinta curții unui operator economic din municipiu o borsetă în care se aflau mai multe bunuri şi documente personale.

Potrivit IPJ Covasna, sesizarea a fost făcută în aceeași zi, la scurt timp, de un bărbat de 41 de ani, care le-a spus oamenilor legii că a parcat pe o stradă din municipiu autoutilitara pe care o conducea, pentru a lăsa un colet în apropiere, fără să încuie portierele.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că persoana vătămată a parcat o autoutilitară pentru a lăsa un colet în apropiere, iar o persoană necunoscută ar fi deschis portiera din stânga a autoutilitarei care era în poziția închisă dezasigurată și i-ar fi sustras persoanei vătămate borseta în cauză (…) A fost identificat un bărbat de 42 ani bănuit de săvârșirea furtului. În data de 17.03.2020, începând cu orele 01:10 a fost luată măsura reținerii față de bărbat urmând să fie prezentat organelor judiciare competente pentru luarea de măsuri legale”, transmite IPJ Covasna.

Recomandări pentru evitarea unor astfel de situații

Adoptând o conduită preventivă puteți evita să deveniți victima unei astfel de infracțiuni.

În acest sens, polițiștii recomandă să parcați vehiculele în zone special amenajate și iluminate.

De fiecare dată când parcați vehiculul, asigurați-vă că l-ați încuiat.

Chiar dacă vă aflați în interiorul autoturismului oprit/staționat asigurați-vă că portierele vehiculului nu pot fi deschise din exterior.

Nu lăsați bunuri de valoare (bani, portofele, bijuterii, echipamente electronice etc.) la vedere în interiorul autoturismului.

Depozitați cumpărăturile sau alte bunuri în porbagaj.

Dacă parcați autoturismul pentru o perioadă mai îndelungată, nu lăsați bunuri în interiorul acestuia și în măsura posibilității verificați autoturismul periodic.

Articolul precedentPreședintele CJ Covasna: „Siguranța noastră se află pe primul loc. Avem rugămintea ca toată lumea să aibă răbdare și să respecte măsurile adoptate”
Articolul următorFemeie de 34 de ani, cercetată pentru că nu a predat la poliție un portofel găsit pe stradă