După ce duminică ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că potrivit unei estimări preliminare aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acum acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online, astfel că ar trebui să fie făcute achiziții, iar Ministerul să le asigure și lor acces la internet, un preot dintr-un sat covăsnean condamnă lipsa de raționament și îi numește „repausați mintal” pe cei care au gândit soluția.

Într-o postare pe Facebook, preotul Vasile Antonie Tămaș din comuna Vâlcele, județul Covasna, atrage atenția asupra faptului că în multe localități din mediul rural copiii nu au ce mânca, iar casele în care locuiesc nu sunt, de cele mai multe ori, racordate nici măcar la energie electrică, astfel că soluția de a le fi oferite tablete pentru a-i ajuta să participle la cursuri alături de alți colegi de-ai lor pe perioada în care școlile sunt închise, nu a fost gândită până la capăt.

„Stau și mă gândesc la faptul că, numai în cătunul pe care îl păstoresc (Hetea, com Valcele, jud Covasna), jumătate dintre copiii care merg la școală nu au curent, 99 % nu au internet și 80 % își asigură hrana minimă din cornul și laptele de la școală. Adeseori, învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor slab îmbrăcați și nemâncați. În aceeași situație se află, poate, sute de mii de elevi din toate colțurile țării. Soluția găsită de ocupanții scaunelor din Târgul lui Bucur a fost învățământul online și tablete pentru elevi. Alo? Voi chiar sunteți repausați mintal? Copiii ăștia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic! La ce să își încarce tabletele? La soare? Într-o cameră de 8 – 10 mp dorm câte 6,7,8 persoane. La ce să folosească tabletele? La tăiat slănină râncedă pe ele? La ales fasolea? Apropo – de ce nu le trimiteți în continuare mâncare? Știți situația lor. De când cu pandemia, unii chiar mor de foame, fiind lipsiți de cornul de la școală!”, scrie preotul într-o postare pe Facebook.

Acesta continuă și spune că soluția „pro-educație” ar fi ca factorii decidenți să pună „egalitate între București și ultimul cătun”.

Luni seara, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Covasna a lansat un apel către persoanele fizice și juridice, pe care le îndeamnă să facă donații pentru a veni în sprijinul elevilor covăsneni care provin din familii defavorizate, și care deși și-ar dori, nu au posibilitatea de a participa alături de alți colegi de-ai lor la cursurile și activitățile desfășurate în mediul online.

 

 

Articolul precedent54 de pacienţi testaţi pozitiv sau suspecţi de infecţia cu Covid-19, internaţi la SJU Sfântu Gheorghe. 15 persoane au fost externate
Articolul următorÎncă o porţiune din strada Crângului se închide, pentru lucrări de renovare