46 de persoane confirmate cu noul coronavirus, printre care şi 3 copii cu vârste cuprinse între 0 şi 9 ani se află internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar alte 8 persoane sunt suspecte, informează marţi conducerea unităţii medicale.

Managerul Spitalului, Andras-Nagy Robert a precizat, într-o videoconferinţă de presă, că 31 dintre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus, printre care şi cei 3 copii, se află în prezent internaţi în secţia Covid-19, 11 pacienţi testaţi pozitiv, şi având diferite probleme chirurgicale sau ortopedice, au fost preluaţi din spitalele din Braşov, iar 4 pacienţi se află în prezent în stare critică la secţia ATI.

Alţi 8 pacienţi suspecţi se află în prezent internaţi în spitalul din Sfântu Gheorghe, iar în perioada 30 aprilie-5 mai un număr de 15 persoane au fost declarate vindecate şi externate.

Astăzi, la ora 13:00, în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe avem în total 8 pacienţi suspecţi Covid-19 internaţi, dar dintre aceştia niciunul nu este în stare critică şi intubat la ATI. În rândul pacienţilor confirmaţi, sunt 46 de persoane internate şi sub tratament. Dintre acestea, pe secţia Covid sunt 31 de pacienţi, dintre care 3 din grupa de vârstă 0-9 ani inclusiv; 11 persoane confirmate preluate din spitalele din Braşov cu patologie chirurgicală sau ortopedică, iar stare critică la ATI sunt 4. În perioada 30.04 – 05.05 orele 13:00 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi 15 pacienţi. Tot în această perioadă raportăm şi 3 decese, un pacient în vârstă de 60 de ani care a avut probleme cardiace în antecedente, a fost ventilat mecanic timp de 30 de zile, dar susţinerea mecanică a respiraţiei a fost ineficientă, motiv pentru care a decedat, nu a răspuns la măsurile de resuscitare. O altă pacientă în vârstă de 67 de ani, cu antecedente cardiace şi alte boli grave care i-au alterat starea de sănătate, a decedat în data de 1 mai, tot la ATI, respectiv o pacientă care a decedat la secţia de Nefrologie, se afla în tratament la acastă secţie, fiind şi dializată în această perioadă, cu insuficienţă renală cronică. S-a internat prin Urgenţă în stare generală gravă alterată, decesul s-a produs în data de 4 mai, fără răspuns la măsurile de resuscitare”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Andras-Nagy Robert.

Apel pentru pacienţi să se prezinte cu încredere la spital

Acesta a precizat că majoritatea secţiilor funcţionează, iar unitatea medicală a reluat tratamentele pacienţilor cronici, însă spune că a observat o anumită reticenţă în ceea ce priveşte prezentarea pacienţilor la spital. Managerul a făcut un apel către persoanele care au urgenţe sau anumite probleme medicale grave să nu amâne vizita la medicul specialist sau la Urgenţă de teama că s-ar putea infecta, întrucât starea sănătăţii li s-ar putea agrava.

Secţiile cronice lucrează de două săptămâni, atât a trecut de când colegii de la Oncologie, Hematologie şi Reumatologie au reînceput munca. Sunt cazuri în care de teamă să nu se infecteze, pacienţii refuză tratamentul, sunt situaţii în care am început să reluăm tratamentele care au fost în această perioadă amânate, sunt multe cazuri. Începem să lucrăm, să intrăm într-un făgaş normal, dacă putem spune aşa. Mai toate secţiile funcţionează dar lucrăm pe parte de suspecţi şi pozitiv Covid. Constatăm că locuitorilor le e teamă să vină la spital să nu se infecteze. Ştim cazuri de neurologie care nu au venit în spital pentru investigaţii şi tratament deşi ar fi fost cazul şi sunt convins că din această teamă. Îndemnul meu către populaţie este să vină la spital, dacă sunt cazuri de urgenţă, pentru că şi în această situaţie se rezolvă. Deci, sunt soluţii pentru fiecare situaţie în parte, nu trebuie să stea acasă în mod nejustificat (…) pentru că poate că după o lună-două va fi târziu să rezolve problema. (…) Deci degeaba stau acasă dacă am apendicită, pentru că peste o săptămână fac peritonită şi va fi mai grav”, a mai spus managerul spitalului.

 

Articolul precedentJudeţul Covasna, din nou cu 196 de cazuri de Covid-19
Articolul următorPreot dintr-un sat covăsnean: „Jumătate dintre copiii care merg la școală nu au curent, 99 % nu au internet. La ce să își încarce tabletele? La soare?”