Pompierii covăsneni au participat zilele trecute la Concursul Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență, faza pe inspectorat. Competiția care s-a desfășurat la Târgu Secuiesc a testat abilităţile sportive, forţa şi spiritul de echipă al pompierilor covăsneni.

La startul concursului s-au aliniat echipele de pompieri militari ale celor 3 subunități de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Vitezul” al județului Convasna, iar îndemânarea profesională, spiritul de echipă şi aptitudinile sportive ale participanţilor au fost verificate pe parcursul a trei probe specifice: pista cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta 4 x 100 de metri și realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

„Parcurgerea fiecărei probe a presupus multă pricepere, pregătire continuă, concentrare şi bineînţeles viteză de reacţie, altfel spus, atribute necesare asigurării unei intervenţii prompte la cele mai înalte standarde şi la oricare dintre solicitările din partea populaţiei. Competitorii au fost în permanenţă încurajaţi de colegi şi coechipieri, cei mai antrenaţi dintre ei reuşind să obţină rezultate meritorii. Îi felicităm și le urăm succes la etapele următoare!”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

La finalul competiţiei, conform clasamentului general, Secția de pompieri Târgu Secuiesc s-a clasat pe locul I; Detașamentul de pompieri Sfântu Gheorghe s-a clasat pe locul al II-lea, iar Pichetul de pompieri Întorsura Buzăului s-a clasat pe locul al III-lea.

Foto: ISU Covasna

Articolul precedentIŞJ Covasna a publicat lista grădinițelor deschise în perioada vacanţei de vară
Articolul următorCod galben de ploi și vijelii în 33 de judeţe, inclusiv Covasna