În cursul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Serviciul Rutier, în colaborare cu polițiști din cadrul polițiilor municipale, orășenești și secțiilor de poliție rurală din cadrul I.P.J. Covasna, au desfășurat activități specifice pe raza întregului județ, în cadrul Operațiunii „Truck&Bus”, care a vizat controlul legalității transportului public de mărfuri și persoane.

Acțiunea a vizat reducerea numărului de accidente de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de mărfuri și persoane, prin depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a conducătorilor de autovehicule care efectuează acest tip de transport, fără a respecta normele rutiere și legislația specială din transporturi.

Au fost controlate  în trafic autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și autovehiculele destinate transportului public de mărfuri cu masa maximă totală autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cursul acțiunii principalele obiective urmărite de polițiști au fost verificarea deținerii tuturor documentelor necesare efectuării transportului public de persoane sau mărfuri, verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente, verificarea respectării capacității de transport a autovehiculelor, verificarea respectării perioadelor de conducere și odihnă de către conducătorii auto verificarea viabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculului, testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor auto din această categorie și verificarea respectării regimului legal de viteză.

În urma verificărilor efectuate cu privirea la transportul de mărfuri,  polițiștii au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale din care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru neutilizarea centurii de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 2 sancțiuni pentru conducerea sub influența alcoolului, 8 sancțiuni pentru nereguli privind utilizarea tahografelor, 4 sancțiuni pentru nereguli constatate privind asigurarea corespunzătoare a mărfurilor transportate și 5 sancțiuni pentru nereguli privind documentele vehiculelor sau ale conducătorului auto. Au mai fost aplicate și 2 sancțiuni pentru abateri de la normele legale privind transportul de deșeuri și alte 15 sancțiuni  pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost verificate 69 de autovehicule care efectuează transport de persoane au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate se ridică la suma de 22.500 de lei.

Articolul precedentPentru noi, nu există PUNCT. Alege să trăim REALITATEA împreună! Anca Alexandrescu, REGAL ONLINE – LIVE VIDEO
Articolul următorRealitatea PLUS a rezolvat problema cenzurii pentru toată presa! Provocare pentru CNA: DEMISIA