Polițiștii covăsneni acționează pentru menținerea siguranței publice premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale, în special pentru combaterea comerțului ilicit cu produse specifice acestei perioade.

În perioada 20-22 aprilie polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu reprezentați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Covasna, au efectuat 20 de controale la operatori economici, în piețe și inclusiv la producători agricoli de pe raza județului.

În urma acestor activități au fost constatate diverse nereguli la regimul comerțului, precum lipsa documentelor de proveniență, depășirea termenului de valabilitate în cazul unor produse expuse spre vânzare sau neemiterea bonului fiscal și neevidențierea încasărilor.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 2.420 lei.

Polițiștii vor derula și în perioada următoare activități de acest gen, în scopul protejării populației împotriva actelor de comerț ilicit și pentru asigurarea respectării prevederilor legale în domeniu.

 

Articolul precedentAtelier de beer crafting la Sfântu Gheorghe
Articolul următorCopac căzut peste un restaurant la Ozun