Pasionații de bere pot învăța să își producă singuri băutura preferată, de la zero. Cafeneaua Szimpla din Sfântu Gheorghe va găzdui, în data de 3 mai, un atelier de beer crafting (curs de făcut bere – n.r.), la care echipa BrewsBrothers, trei berari din comunitatea homebrewing-ului, îi vor învăța tainele unei beri bine făcute, acasă.

BrewsBrothers este afacerea pusă pe picioare de trei bucureșteni, Andrei Conea, Mihai și Alexandru Marinescu. Folosind doar ingrediente de marcă, recipiente speciale și mici trucuri, cei trei „frați”, pregătesc diferite tipuri de bere 100% naturală. Cursurile organizate de ei sunt dedicate oricui este curios să afle cum se produce o bere de calitate. În plus, pe lângă cunoștințele dobândite, participanții la cursuri mai iau cu ei acasă și cinci litri din berea produsă cu propriile mâini.

„O să înveți cum se face o #awesomebeer de la zero, așa cum trebuie ea făcută: măcinăm malțul, îl plămădim (mashing), extragem mustul de bere (sparging), îl fierbem, răcim și punem în fermentatoare. O să pleci acasă cu 5 litri de bere în devenire ca să ai grijă de ea până o tragi în sticle și apoi în pahare”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cursul va avea loc vineri, 3 mai, începând cu ora 11:00, iar evenimentul este organizat în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe.

Articolul precedent38 de situaţii de urgenţă pentru ISU Covasna în weekendul Paştelui Catolic
Articolul următorPolițiștii covăsneni intensifică activitățile de control pe linie economică