În perioada 23 – 27 septembrie, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol desfășoară, timp de 5 zile, o acțiune pe raza județului Mureș pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

Acțiunea, la care participă și Inspectoratele de Poliție județene Mureș, Covasna, Suceava, Neamț, Cluj, Alba, Vrancea și Brașov, vizează verificarea a trei ocoale silvice, și a activităților desfășurate de cinci agenți economici.

„Polițiștii verifică și respectarea dispozițiilor legale de agenții economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase (…) La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Mureș, Suceava, Neamț, Cluj, Alba, Covasna, Vrancea și Brașov. De asemenea, se acționează în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor – gărzile forestiere din Cluj, Focșani, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara”, se arată într-un comunicat al Poliției Române, potrivit căruia, acțiunea beneficiază de suportul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Articolul precedent5 localități dar și o stradă din Sfântu Gheorghe fără apă marți
Articolul următor13 răniţi în 4 accidente produse în weekend în judeţul Covasna